jaakobhapponen Jeshua politiikkaan!

YLE on Talvivaaraa pahempi pommi

  • Yle antennit, radioaaltoja taivaan tuuliin!
    Yle antennit, radioaaltoja taivaan tuuliin!

Talvivaarasta ja sen haitoista veronmaksajille kirjoitetaan paljon. Ja hyvä niin. Mutta YLEstä ei jostain syystä kirjoiteta.

Media on harmitellut valtion menettävän Talvivaaraan peräti 200 miljoonaa euroa. Media ei kuitenkaan harmittele valtion joka vuosi YLEen menettämiä yli 500 miljoonaa euroa. Taitaa olla oma lehmä ojassa, ettei toimittajien työttömyys lisääntyisi. Kas kummaa muuten, kun en ole missään täyttämistäni paristakymmenestä vaalikoneesta löytänyt kysymystä YLE rahoituksen pienentämisestä (olen Kristillisdemokraattien Helsingin ehdokas).

Uutisvuoto ohjelman nimeä mukaillen kaikkien YLEn ohjelmien nimi voisi olla verorahavuoto! Raha haihtuu taivaan tuuliin kuten Pasilan YLE antenneista lähtevät radioaallot. YLE on tehoton, uudistumiskyvytön ja omista puheistaan huolimatta yleisöä kosiskeleva. Laatuohjelmat, jos niitä nyt joskus on ollut, on heitetty romukoppaan ohjelmauudistuksissa. Ja mitä on saatu tilalle: tyhjänpäiväisiä kilpailuja, pintakiiltosarjoja, lässytyshaastatteluja ja sketsien vääntöä. Kulttuuria yritetään pitää esillä vasemmiston miellyttämiseksi (vertaa Neuvostoliiton televisio), ja toimittajat polkevat parhaansa mukaan perinteisiä suomalaisia arvoja lokaan. Kysy itseltäsi, oletko katsonut hyviä YLEn ohjelmia viime aikoina, tuleeko yhtään mieleen, jos ei uutisia oteta huomioon? Jos ei tule, niin miksi maksat turhasta? Koska on pakko, eduskunta on niin puolestasi päättänyt!

Talvivaarasta on toivoa saada vielä joskus kannattavaa liiketoimintaa, mutta YLEstä ei nykymenolla koskaan. Kaikki YLEen pumpattavat verorahat valuvat hukkaan, vaikka pitkään puhuttiinkin Reporadiosta. YLEn on sanottu olevan eduskunnan radio/televisio, mutta jos näin on, niin tässä on paljon helpompi ja satoja miljoonia vuodessa enemmän vaikuttava säästökohde kuin kansanedustajien palkkojen alentaminen (mitä en sitäkään vastusta). YLE onkin ilmeisesti lobannut kansanedustajat puolelleen, kun mitään olennaisia leikkauksia ei ole tehty. 

Mikä siis ratkaisuksi? Myydään YLE pääomasijoittajalle, joka pilkkoo organisaation palasiksi, ja ne myyvät sitten palvelut valtiolle ja toivottavasti myös yksityisille, jos kilpailukykyä alkaisi löytyä. Pilkkominen voitaisiin tietysti tehdä jo ennen myyntiä.

Tässä ei vain saa sortua samaan virheeseen kuin maanpäällisiä radio-, tv- ja mobiili-tv-verkkoja lähetysasemineen ja mastoineen hallinnoivan Digitan muodostamisessa ja myynnissä. Siinä arvokasta kansallisomaisuutta valui vaivaiseen 300 miljoonan euron hintaan ulkomaiselle sijoittajalle. Digitan liikevaihdosta lasketut monien kymmenien prosenttien liikevoitot ovat nykyisin australialaisen yhtion rahasampo. Vuosina 2007 - 2013 Digita teki liikevoittoa yli 180 miljoonaa euroa. Voitoista Digita maksoi veroa vain 12 miljoonaa, mikä on kansallinen häpeä. Loput rahat ovat menneet Luxenburgin kautta Australiaan, ja sama meno jatkuu yhä. Ja kaiken tämän poliitikkojen töppäilyn maksavat veronmaksajat, kuten YLE veronkin!

PS. Tämä on mielensäpahoittajablogi, syystä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Vilho Juntunen

YLE on Venäjävastainen Kokoomuksen trollitehdas. Samaa luokkaa kuin TV7 on äärioikeistolaisen Benjamin Netanyahun äänitorvi Suomessa.

Pekka Iiskonmaki

Miksi Vilho kannattaa Moskovan äärioikeistolaista politiikkaa? Oletko Vilho kansallissosialisti?

Käyttäjän NiiloValtuustoonKrki kuva
Niilo Kärki

Hyviä kysymyksiä.
Eikö tuohon Digitan tolkuttomaan rahastukseen saa jotain rajaa vaikka tuomioistuimesta. Määräävän markkina-aseman väärinkäyttö?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minua harmittaa (erityisesti televisiokatsojana) heikko tarjonta ja runsaat uusinnat...Ylen kanavista lähinnä ruotsinkielinen fem (itse asiassa pohjoismainen) ja teema ovat olleet mieleisiä. Maailman nykyisessä sekamelskassa Oddasat-uutiset ovat suorastaan virkistäviä ja niistä tulee hyvälle tuulelle.

Radion puolella yle yksi on usein ok (erityisesti klo 9-10), mutta muuten joutuu hirveästi vaihtamaan kanavia. Alueradiot ovat lähinnä hirveitä (Kainuun radio oli joskus hyvä, mutta siitä on aikoja; Oulun radio hivenen parempi, mutta sielläkin puhutaan paljon joutavia). Minulle riittäisi valtakunnan kanavat, jossa joskus puolentunnin maissa tulisi 5 minuutin alueuutiset.

Ihmettelen muutenkin toimittajien rekrytointia. Onko se, etenkin Helsingissä, sisäpiiriläisten touhua? Ruben Stiller, Jarkko Martikainen, Roman Schatz jne. Minkä takia minun pitää kuunnella heidän mielipiteensä viikosta toiseen ja maksetaanko heille kuukausipalkkaa yhden viikkopäivän lähetyksestä?

Pressiklubi on malliesimerkki siitä, että toimittajat haastattelevat toimittajia. Kaipaan Erkki Saksan kunnon mediakritiikkia, jossa toimitukset ja toimittajat saivat kyytiä ("Maailma sanojen vankina"). Siinä ohjelmassa oli poweria.

Pekka Iiskonmaki

YLE on tärkein osa Suomen suunnitelmataloutta.

Toimituksen poiminnat