jaakobhapponen Jeshua politiikkaan!

Paras vaalikone

  • Täällä ne ekaluokkalaisetkin äänestävät
    Täällä ne ekaluokkalaisetkin äänestävät

Sain sähköpostiin Konalan ala-asteen 1B-luokkalaisten tekemän hellyttävän kyselyn eduskuntavaaliehdokkaille. Kysely on vastausteni kanssa kopioitu alimmaksi.  Koululla järjestetään eduskuntavaalit oppilaille 9.4.2015. 

Ihmettelen, miksi "tavallisissa" vaalikoneissa ei ole samanlaisia kysymyksiä. Mikä meissä on vikana, kun emme ole kiinnostuneita siitä, onko ehdokas kiltti, auttavainen, rehellinen jne.? Poliittiset kiistat näyttävät painavan tärkeät perusasiat unholaan. Matt. 21:16b: Niin Jeesus sanoi heille: "Kuulen; ettekö ole koskaan lukeneet: 'Lasten ja imeväisten suusta sinä olet valmistanut itsellesi kiitoksen'?"

1B

Konalan ala-aste                                                                                          

KYSYMYKSIÄ KANSANEDUSTAJA –EHDOKKAILLE

Nimi___Jaakob Happonen_______ Puolue___Kristillisdemokraatit__________

1. Oletko kiltti? Ja mistä tiedämme että olet kiltti?

Olen kiltti. Tiedätte sen siitä, että uskon sydämestäni Jeesukseen, ja Hän kehotti meitä olemaan kilttejä toisillemme. Tottelen Jeesusta.

2. Osaatko tulla toimeen muiden ihmisten kanssa?

Osaan. Jeesus käski rakastaa muita ihmisiä kuin itseään, ja siksi tulen toimeen muiden kanssa. Joskus vie vähän aikaa antaa muille anteeksi jos olen tuntenut, että minua on kohdeltu väärin.

3. Oletko auttavainen?

Olen auttavainen. Jeesus tuli auttamaan muita ihmisiä, Hän sanoi sillä lailla. Seuraan Jeesuksen esimerkkiä olemalla auttavainen.

4. Osaatko huolehtia muista?

Osaan huolehtia muista. Joskus toivon, että aikani riittäisi paremmin muista huolehtimiseen omilta kiireiltäni, kuten Jeesus huolehti muista esimerkiksi parantamalla heidän sairauksiaan.

5. Oletko eläinrakas / luonnonystävä?

Olen eläinrakas. Meidän perheessä on Luka villakoira, jota tykkään hoitaa. Jumala auttaa ihmistä ja eläintä (Psalmi 36:7). Olen myös luonnonystävä, haluan suojella luontoa, että se säilyisi puhtaana ja Jumalan luomia eläin- ja kasvilajeja täynnä.

6. Oletko varastanut?

Jeesus kieltää varastamisen. En ole  varastanut sen jälkeen, kun otin Jeesuksen sydämeeni ja lähdin seuraamaan Häntä. Kadun, että sitä ennen varastin. Vaikka en jäänyt koskaan kiinni varastamisesta, olen silti maksanut takaisin varastamani rahat opittuani tuntemaan Jeesuksen opetukset.

7. Oletko rehellinen?

Olen ehdottoman rehellinen. Jeesus kieltää valehtelemisen. Joskus olen sanonut Auli-vaimolleni, ettemme saa valehdella edes Luka-koirallemme esimerkiksi että ulkona on lintu.

8. Oletko hyvä näyttelemään?

En tiedä, olenko hyvä näyttelemään. Esiinnyn televisiossa joka maanantai kello 20 Auli-vaimoni kanssa TV7 kanavalla, mutta siellä olen oma itseni.

9. Oletko hyvä raha-asioissa?

Olen hyvä suunnittelemaan raha-asioita niin, että rahaa ei kulu liikaa ja sitä jää säästöön.

10. Oletko rohkea ja päättäväinen?

Olen sekä rohkea että päättäväinen. Esimerkiksi kerron rohkeasti muille ihmisille, että Jeesus on tie Jumalan luo ja Taivaaseen. Tai jos jokin kone on rikki, korjaan sitä päättäväisesti, kunnes se useimmiten tulee kuntoon.

11. Oletko järkevä?

Olen järkevä, joskus minun pitää muistuttaa itselleni, ettei vain järki ratkaise asioita, vaan pitää ottaa ihmisten tunteet paremmin huomioon.

12. Oletko kohtelias ja hyvätapainen?

Olen kohtelias ja hyvätapainen. Haluaisin olla enemmän sellainen myös oman perheen piirissä.

13. Oletko rauhallinen?

Olen rauhallinen. Minua on erittäin vaikea saada kiihtymään.

14. Oletko hyvä lukemaan ja kirjoittamaan?

Olen hyvä lukemaan ja kirjoittamaan. Koulussa olin kympin oppilas, ja olen aina pitänyt lukemisesta ja kirjoittamisesta. Toivoisin, että minulla olisi enemmän aikaa sekä lukemiseen että kirjoittamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat